Fugtteknik & Vandskadeservice

Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.
Fugtskade, Fugt

Fugtskade i væg – Har du fugt eller skimmel i væggen?

For at udbedre fugtskader kan det være nødvendigt at fjerne beskadigede materialer, tørre området ud og derefter genopbygge væggen med nye materialer.
For at udbedre fugtskader kan det være nødvendigt at fjerne beskadigede materialer, tørre området ud og derefter genopbygge væggen med nye materialer.

Fugt i væg – For at udbedre en fugtskade i væggen kan det være nødvendigt at fjerne beskadigede materialer, tørre området ud og derefter genopbygge væggen med nye materialer. Det kan også være vigtigt at tage fat på den bagvedliggende årsag til fugtskaden for at forhindre, at problemet opstår igen i fremtiden. 

Vi tilbyder hjælp med fugtproblemer i væggen og samarbejder med lokale laboratorie.  Få hjælp med fugt i væg samt udbedring af en fugtskade i væggen.

Hvis du er i tvivl om du har fugt i væggen ring os på 22 23 55 91 for at bestille rådgivning af en fugttekniker. 

Hvad skal jeg gøre, hvis væggen er fugtig og man kan se skimmelsvamp?
Hvad skal jeg gøre, hvis væggen er fugtig og man kan se skimmelsvamp?

Hvad skal jeg gøre, hvis væggen er fugtig og man kan se skimmelsvamp?

Hvis din væg bliver fugtig og ved mistanke om fugt i væg, så vil fugten forårsage fugtskader i og på væggen. Langtidsophold i et sådant miljø vil også have en meget dårlig effekt på vores helbred. Ofte opstår der skadelig skimmelsvamp. Derfor bør vi gøre et godt stykke arbejde og fugtsikre væggene i boligerne. Få hjælp med fugt i væg samt udbedring af en fugtskade i væggen hos. 

Brug meldugfjerner, 84 desinfektionsmiddel eller blegemiddelopløsning (fortyndet til 5-10%) til at tørre de malede vægge af og hurtigt tørre skimmelpletterne væk. Metoden er at bruge en klud til blot at vride ud og derefter tørre den af eller bruge en lille vandkande til at forstøve og sprøjte. Lad det stå i 24 timer og tør det af med rent vand. Du skal bruge en ren klud dyppet i rent vand og vride den ud og tørre den. Hvis skimmelsvampen er alvorlig, kan du tørre den af med en anden opløsning.

For at undgå skimmelsvamp igen, skal du være omhyggelig med at tørre væggen ordentligt. Hvis væggen har tilbagevendende skimmelsvamp eller skimmelsvampen er meget kraftig og ikke kan fjernes med ovenstående metoder, så er en god løsning at skovle den originale væg og male efter med grunder og top coat. Den genkøbte maling skal sikre, at dens anti-skimmel ydeevne er overlegen.

Sådan forhindrer du, at væggen bliver fugtig og undgår skimmelsvamp i væggen

Kom af med fugt i væg;
 

1. Luk vinduet før eller siden for at minimere indtrængning af fugt i væg. Fugt vejr er en alvorlig fare for væggen. Først og fremmest skal vi forhindre, at fugtig luft kommer ind i rummet. Hvis der regner ude husk at lukke vinduerne i dit hjem ordentligt. Især vinduerne mod syd og sydøst giver ikke den fugtige luft en chance for at snige sig ind i rummet. Vinduerne lukkes hver morgen og aften. Luftfugtigheden i disse to perioder er højere end ved middagstid. Hvis vinduerne ikke lukkes i tide, vil vanddamp i luften benytte lejligheden til at komme ind i rummet. Det er tilrådeligt at åbne vinduet i kort tid ved middagstid.

2. Brug tørremidler og andre produkter til at absorbere fugt i væggen. Du kan købe noget tørremiddel, affugterboks og andet tilbehør, rimelig brug kan reducere luftfugtigheden i hjemmet til en vis grad. Derudover kan du også bruge kalk, vaskepulver osv. til at lave din egen fugtoptagerkasse.

3. Brug en affugter. Hvis du vil være doven, kan du bruge affugtere til at hjælpe med at bekæmpe fugt i væggen. Du kan bruge denne funktion til at affugte, når luftfugtigheden er høj; du kan købe en professionel affugter på markedet, og affugtningseffekten er meget god.

4. Tjek og fjern vanddamp på væggen i tide. I vådt vejr skal du jævnligt kontrollere fugten i dit hjems vægge. Hvis du oplever, at der allerede er kondens på væggen, skal du tage passende modforanstaltninger. Tørre klude, affugtere etc. kan bruges til at absorbere fugt på væggen.

Af forskellige årsager er væggene i mange menneskers hjem fugtige. Dette problem er meget foruroligende. Derfor er det meget nyttigt at lære nogle metoder til at forhindre, at væggene bliver fugtige. Selvfølgelig, hvis du har en affugter derhjemme, når du føler, at luften er relativt fugtig, skal du tænde for affugteren for at fjerne overskydende fugt i luften, og du behøver ikke længere bekymre dig om, at dine vægge bliver fugtige.

Fugtigt plet på væggen

Du tror måske, at det ‘bare’ er et en fugtig plet på væggen. Dog bør selv en mindre plet af fugt tjekkes, så du kan være sikker på, at der for eksempel ikke er trængt fugt i væggen og i strøerne og dermed kan skade dit hus.
Et fugteftersyn af fugt i væggen giver dig klar information om, hvordan tingene er. Og er der noget galt, har du alle muligheder for at rette op på det tidligt, inden skaden bliver omfattende.

Årsager og foranstaltninger ved opdagelse af fugt i væg eller fugt i væggene

Fugtigt træ rådner. Og med fugt og rådnende træ kommer skimmelsvamp. Skimmelsvamp og andre svampe, nedbryder ikke selv træ eller andre organiske materialer, men kan ofte åbne døren for rådsvampe. Du får rådskader, en dårlig lugt og bor i et hus, der faktisk udgør en sundhedsrisiko for dig og din familie. Påtrængende dårlige lugte og allergiske plager er typiske for miljøer, hvor skimmelsvamp har bidt sig fast.

Synderen i dramaet er ofte, at nutidens ejendomme er for tætte og velisolerede, med for lidt ventilation. I det miljø kan skimmelsvampene få præcis den adgang til vand, ilt og næring, der skal til, for at de kan begynde at vokse. Nye uprøvede materialer og nye byggeteknikker kan starte nedbrydningsprocessen og også få den til at udvikle sig meget hurtigt.

Fugt og fugt i væggene er derfor farlig for din ejendom. På samme måde som fugt forårsager skimmelsvamp, ruster stål, når det angribes af vand og ilt. Puds, beton og mursten forvitrer, når vand, der er trængt ind i materialerne, fryser og udvider sig.

Vi kan hjælpe dig med fugtige vægge

Den fugtige plet kan være et tidligt varsel om, at noget meget værre end en plet er ved at tage fat i dit hus. Men du kan sætte en stopper for dette, så snart du først opdager det fugtige sted.

Løsningen er en fugtinspektion. Hos Fugtteknik og Vandskadeservice er vi specialister har viden og værktøjer til at undersøge formodede fugtproblemer, følge sporene og identificere årsagerne til fugtpletten. Du får hurtigt besked, hvis der er fugt i konstruktionen. Vi rapporterer omhyggeligt, hvad vi når frem til, skriftligt og mundtligt på stedet. 

Få hjælp med fugt i væg samt udbedring af en fugtskade i væggen vi hjælper dig i København og Nordsjælland vi dækker disse områder;

København;

Bispebjerg, Brønshøj-Husum, Vanløse, Valby, Østerbro, Nørrebro, Vesterbro, Indre By, Amager Øst og Amager Vest

Nordsjælland;

Allerød, Kokkedal, Egedal, Fredensborg,  Frederikssund, Lyngby, Gentofte, Furesø, Gribskov, Birkerød, Halsnæs, Helsingør, Nivå, Hillerød, Hørsholm, Gilleleje, Hornbæk, Rudersdal m.v.

Vi er eksperter i  fugtproblemer i vægge samt udbedring af en fugtskade i væggen, samt har lang erfaring med at hjælpe med forsikringssager.

Mere viden om fugt og vandskader