Fugtteknik & Vandskadeservice

Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.
Fugt, Fugtskade, Fugtteknik

5 tips ved fugtskade og skimmelsvamp

5 tips ved fugtskade og skimmelsvamp
5 tips ved fugtskade og skimmelsvamp

Fuldstændig fugtundersøgelse ved Fugtteknik & Vandskadeservice er ikke altid her får du tips, råd og viden.
I denne artikel deler vi os af nogle tips, disse tips er til dig som mistænker skimmelsvamp eller fugt. Hos os; Fugtteknik & Vandskadeservice så kan vi hjælpe dig med at lave en fugtundersøgelse, for at gå i dybden og finde ud af hvor omfattende problemet er. En fuld fugtundersøgelse kan være er omfattende og består blandt andet af følgende:

– Målinger
– Lugttest
– Gulvsokler brækkes af og der udtages prøver
– Prøver sendes til analyse ved underleverandør


Få professionel hjælp af fugttekniker eller vandskadeservicefirma


Hvis der opdages sent, dvs. alvorlige fugtskader, bør de repareres hurtigst muligt. Trækker du det ud i lang tid, er der stor risiko for, at skaden forværres, og det er heller ikke godt for dit helbred at opholde sig i fugtige omgivelser i længere tid samt i miljøet med skimmelsvamp. Øget risiko for allergi, hudirritation, problemer med luftvejene samt hovedpine og generel træthed er nogle af de helbredsproblemer, som fugtskader kan give.

Du skal ikke selv forsøge at ordne fugtskaden, men den sikreste mulighed er at hyre professionel hjælp. Hvis arbejdet ikke udføres ordentligt, vil problemerne højst sandsynligt forværres og også spredes i hele hjemmet.

Korrekt affugtning er den bedste investering, du kan gøre i sådan en situation – både for dit helbred og din pengepung.

Har du mistanke om, at du har fået mulige fugtskader i din bolig?
Så er det vigtigt at vide, hvad der kendetegner fugtskader, og hvordan man håndterer dem, inden skaden bliver stor og kostbar. I denne artikel giver vi tips til, hvad du kan gøre, hvis du har mistanke om, at du har fugtskader i dit hjem.

Hvor lang tid tager en udtørring af fugtskade?

Hvor lang tid tager udtørring af  fugtskade? Tørretiden af fugt eller vandskaden afhænger af forskellige faktorer såsom omfanget af skaden og typen af ​​materiale involveret i skaden. Mindre vandskader kan tørre på få dage, mens større skader kan tage flere uger at tørre.

 

Lær advarselstegnene på fugtskade og skimmel at kende. Her gennemgår vi nogle af de 5 mest almindelige:

1. Tjek Facaden
Opdager du revner i pudsfacaden, bør du hurtigst muligt lave en fugtmåling. Faren ved revnerne er, at der ofte dannes fugt i dem og der er så stor risiko for, at fugten spreder sig og forårsager endnu større skader.

2. Reduceret vandtryk i vandhanerne
Hvis du bemærker, at vandtrykket i en vandhane er faldet, bør du tjekke problemet omhyggeligt. Dette kan skyldes lækage. Du kan nemt tjekke dig selv, om du har fået en vandlækage: Sluk for alle vandhaner og alt andet, der bruger vand. Når du gør det, skal vandmåleren selvfølgelig holde op med at bevæge sig; hvis det ikke gør det, skal du bare begynde at lede efter lækager.

3. Misfarvning i loftet eller på væggen
Har du misfarvning på loftet eller på væggen, er det bestemt på tide at være på vagt, da der er stor risiko for, at det skyldes fugtskader. Skaderne kan enten være forårsaget af varm luft, der kondenserede inde i boligen, eller den kan komme udefra gennem regn og anden nedbør. Læs mere om vandskade og fugtskade loft her.

4. Muggen lugt
Det kan være svært, fordi du selv gradvist vænner dig til lugten i dit hjem, og ændringer kan være svære at opdage. Ofte er det faktisk venner eller bekendte, der er på besøg, der bemærker muggen lugt, og når det sker, bør man tage det alvorligt. Det kan være på tide at lave en fugtmåling. En anden faktor, der spiller ind og gør detektion sværere, er, at fugten ofte er skjult i rum, man ikke besøger ret ofte. Prøv at identificere sådanne potentielle problemområder i dit hjem og tjek dem fra tid til anden.

5. Fugt ved ruder og glaspartier
Dug på ruderne kan være et tegn på, at ventilationen er dårlig og er det tilfældet, skal det naturligvis rettes hurtigst muligt for at undgå, at der opstår alvorlige fugtskader. Et andet tegn er, hvis malingen på den nederste del af vinduet begynder at falme. Dette kan indikere, at tætningen ikke længere fungerer korrekt.

Mere viden om fugt og vandskader