Fugtteknik & Vandskadeservice

Edit Content
Click on the Edit Content button to edit/add the content.
Fugtskade, Forsikring, Fugt, Fugtteknik, Loft, Vandskade

Fugt eller akut vandskadeservice til loftsrum samt affugtning af loftrum

Vi tilbyder akut vandskade hjælp loftsrum og løser problemer med fugt, vi er din trygge hjælp ved vandskade samt fugtskader i København & Nordsjælland
Vi tilbyder akut vandskade hjælp loftsrum og løser problemer med fugt, vi er din trygge hjælp ved vandskade samt fugtskader i København & Nordsjælland

Kan du mærke en dårligt luft på loftsrummer eller hvis du har opdaget fugt og misfarvede områder i loftsrum på indersiden af den yderste tagplade eller tagspær. Vi tilbyder affugtning af loftrum eller affugtning af flere loftsrum. Samt akut vandskadeservice loftsrum i København og i Nordsjælland. 
Hvis du lugter en mistænkelig lugt, eller luften er muggen så er det en god idé at kontakte os for et nærmere tjek. Den nemmeste måde at finde ud af fugtsituationen i loftrummet er at kontakte os. 

Ved fugtundersøgelse af loftsrum er følgende godt at tage stilling til;

  • Der skal være sikker adgang til loftsrummet.
  • Der er behov for adgang til hele loftsrummet.
  • Eftersyn foregår kun fra fast underlag/spænd.
  • Alle områder skal så vidt muligt holdes lukket et døgn før fugtundersøgelse loftsrum.
Vær opmærksom på fugt- eller vandskader på loftet
Vær opmærksom på fugt- eller vandskader på loftet

Vær opmærksom på fugt- eller vandskader på loftet

Primært i vinterhalvåret er det vigtigt at holde godt øje med loftet, da der nemt kan opstå vand- og fugtskader. Mange svenskere har fugtskadede lofter og mange af dem er slet ikke klar over det. Hvis det er ren vandskade, og der siver større mængder vand ind, kan det være lettere at få øje på. Krybende fugtskader og små utætheder kan dog være sværere at identificere.

Tjek dit loftsrum regelmæssigt

Da de fleste boligejere ikke plejer at bruge meget tid på deres loftsrum, er det vigtigt at undersøge dem fra tid til anden for at sikre, at alt er i orden. Ved at tjekke dit loft årligt, kan du opdage eventuelle fugt- eller vandskader i god tid, inden det når at lave meget skade.

En muggen lugt på loftet er et tegn på skimmelsvamp

Det er almindeligt, at boligejere opdager fugtskader i loftsrum på grund af en muggen lugt på loftet. Hvis dit loft begynder at føles fugtigt, og du lugter en muggen lugt af råddent træ, er det et tegn på, at du har en fugtskade. Så væn dig til at bruge din næse, når du undersøger dit loft, og noter, om du opdager usædvanlige lugte. Skimmelsvamp kan også ses direkte med øjet, hvis det er overfladisk på byggematerialet på loftet. Sort skimmelsvamp er let at opdage, da det ofte optræder som sorte prikker eller pletter på spær og lofter. Sort skimmelsvamp er en sundhedsfare at leve i og bør derfor behandles med det samme. Andre former for skimmelsvamp, såsom hvidskimmel, kan dog være lidt sværere at identificere. Hvid skimmel opstår også normalt på det indvendige loft og tagspær og ligner støv i udseende. Når du undersøger loftet, er det vigtigt, at du har en stærk lyskilde og undersøger hvert et lille hjørne, da der kan opstå fugtskader overalt.

 

Godt at vide; Hvis en akut vandskade eller dine problemer med fugt på loftsrummet viser sig at være erstatningsberettiget gennem din forsikring, refunderes udgiften til skadesynet normalt af dit forsikringsselskab – vi hjælper dig gerne med rådgivning, inden du kontakter dit forsikringsselskab.

Brug en fugtmåler

Vil du være ekstra grundig, når du undersøger dit loft, kan du bruge en fugtmåler eller hvis du ønsker at være sikker på at alt er i orden ring vores fugttekniker, vi er eksperter i fugtige loftsrum. Find ud af fugtforholdet på indersiden af dit ydertag og i spærene. Da vores forskellige årstider i Sverige har forskellige fugtniveauer, vil dit resultat fra din fugtforholdsmåling sandsynligvis variere. Dog bør fugtindholdet være lavere end 16 % for ikke at være i risikozonen for fugtskader. Hvis det er lidt over 16 %, kan det være godt at vente en måned eller deromkring med at foretage en ny måling. Hvis luftfugtigheden bliver ved med at være høj, kan det være godt at indføre nogle andre forebyggende foranstaltninger, såsom at installere en affugter.

Årsagen til fugtproblemet i loftsrum

Hvis du har en vandskade på dit loft, er det sandsynligvis fordi dit tag lækker vand. Hvis du har det problem, er det vigtigt at få taget repareret så hurtigt som muligt for at stoppe lækagen. Fugtskader kan dog opstå af andre årsager. En lille utæthed fra taget kan give fugtskader, ligesom varm luft fra huset kan stige til den kolde vind og skabe kondens.

Akut vandskade samt fugt i loftsrum efterspil

I denne video så kan du ane konsekvenserne ved en akut vandskade eller fugt på loftet. Har du en akut vandskade på din loftsrum? Kontakt vores akutte vandskadeservice til loftsrum. 

Et skimmelsvampangreb eller fugtskader på loftet kan ellers være svært at opdage selv og fra boligen. En dårlig lugt på loftet er normalt et tegn på fugt og skimmelsvamp loftsrum, men lugten transporteres normalt opad med luftstrømmene. Det betyder, at der ikke altid kommer grim lugt fra loftet ned i opholdsrummet.

Dårlig luft på loftet eller har du blevet ramt af en akut vandskade på loftrummet? Vi hjælper med fugtundersøgelse, affugtning og akut vandskadeservice. Ring os nu. 

Mere viden om fugt og vandskader